Renovatie Stadskantoor Zwolle is SROI door Sallcon

Renovatie Stadskantoor Zwolle is SROI door Sallcon

In opdracht van de gemeente Zwolle verbouwt Van Wijnen het Stadskantoor Zwolle. Vijf procent van de werkzaamheden wordt uitgevoerd op basis van Social Return on Investment (SROI). Het bouwbedrijf heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Sallcon. Sallcon ontwikkelde voor de renovatie isolatiepanelen die tevens geluiddempend zijn.

Het Stadskantoor Zwolle wordt in zeven fases gerenoveerd, terwijl het gebouw in gebruik is. Daarbij maakt Van Wijnen in samenwerking met Sallcon gebruik van SROI, een methode om investeringen in maatschappelijke initiatieven inzichtelijk te maken. Sallcon werkt met vakmensen met een afstand tot werk in een beschermde omgeving en voldoet hiermee aan de voorwaarden voor het SROI-beleid.
Voor het Stadskantoor Zwolle maakte Sallcon een houten isolatiepaneel met aluminium omlijsting, dat de ruimte isoleert en tevens het geluid dempt. Afgelopen week vond de tweede levering van de geïsoleerde panelen plaats.

Vakkundigheid
Peter Spelt, projectleider bij Van Wijnen: ‘Onze Van Wijnen vestiging in Deventer tipte ons over Sallcon. Na een bedrijfsbezoek waren we al snel onder de indruk over de mogelijke samenwerking van de bedrijven. Sallcon heeft een vakkundige metaal- en houtafdeling, beide hebben samen één product ontwikkeld: het isolatiepaneel. Dit product wordt naar tevredenheid geleverd en door Van Wijnen gemonteerd.’

Social Return
Sallcon is een interessante partner om invulling te geven aan Social Return (SR). Sallcon werkt met vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voldoet hiermee aan de overheidsvoorwaarde dat bij aanbestedingen minimaal 5% van de opdrachtsom wordt aangewend om werk te genereren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een IJzersterke partner in metaal?

web design