Sallcon Metaal gaat in zee met Balk & Plank

Sallcon Metaal gaat in zee met Balk & Plank

Voor de webshop Balk & Plank maakt Sallcon Metaal een order van modellampen. Het team achter de webshop, dat van wijnvaten complete meubels maakt, is bijzonder onder de indruk van de mogelijkheden die Sallcon kan bieden in de productie.

Balk & Plank is een webshop dat van ambachtelijk materiaal allerlei meubels en producten maakt. Lampen, tafels, krukjes en complete loungesets: allemaal gemaakt uit een wijnvat. Tineke Smit en Claes Wassenaar begonnen hun bedrijfje na een uit de hand gelopen geintje. Inmiddels zijn ze voornemens om veel werk bij Sallcon uit te besteden.

Eerste serie
Met Réne Boerkamp, manager Sallcon Metaal, is afgesproken om in eerste instantie 300 kilogram aan hoepels te ontzinken. Deze hoepels komen van wijnvaten en worden gebogen, aan elkaar gelast en in model gebracht. Dit is de metalen kooi om de industriële lamp. Er wordt een eerste serie gemaakt van zesringslampen.

Houtwerk
Het bedrijf is geïnteresseerd in de vele mogelijkheden die Sallcon in de dienstverlening biedt. Naast wijnvathoepels ombuigen, biedt de webshop ook houtwerk aan, in de vorm van krukjes en stoelen. Er wordt gekeken naar of er een samenwerking met de Houtafdeling opgezet kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een IJzersterke partner in metaal?

web design